Blue Line Spinaker Series

“De Blue Line serie spinaker is de perfecte aanvulling op uw zeilgarderobe. Ontworpen met gebruiksgemak voor ogen, dragen deze voorzeilen bij aan de snelheid van uw boot en uw plezier in het zeilen. Systemen als ‘kokers’, waarbij de spinaker in een soort sok naar boven gaat en pas na het zetten vol valt, en ‘ furlers’, rolsystemen,  maken het zetten en weghalen van deze zeilen nog gemakkelijker en kunnen verder bijdragen aan het plezier van het gebruik van een ruimewindszeil.”

Cruising All purpose  Spinnakers  en  Gennakers [Asymetrische Spnnakers]

Standaard worden deze a-symetrische spinakers en halfwinders geleverd in een zogenaamde 165%-maat; groot genoeg om de optimale snelheid uit uw boot te halen, maar klein genoeg om altijd de controle over het zeil en de boot te houden.  De meeste zeilen worden geleverd in 1.5 oz. Nylon; sterk en duurzaam; zodat het zeil gezet kan worden in verschillende weertypes. Ullman Sails Benelux  zal in samenspraak met u de sterkte  van het zeil en de maat van het zeil bepalen – afhankelijk van uw wensen.

Materiaal keuzes :

De Blue Line serie wordt gemaakt van Spinnaker nylon van Contender en Dimension polyant sailcloth. Deze nylon is zachter en makkelijker hanteerbaar dan de meeste high performance spinnaker doeksoorten. We advisren U  in deze serie de zwaardere 0.9 of 1.5 oz.  Nylite Nylon te gebruiken om de levensduur van het zeil te vergroten; u kunt dan jaren plezier hebben van het zeil. Elk zeil is tri-radiaal gesneden en driedubbel gestikt op alle naden. Versterkingen op de hoeken maken het zeil sterker en zorgen ervoor dat het zeil langdurig zijn vorm behoudt.

Performance Cruising:

Ullman Sails / Teamwork Sailmakers biedt verschillende opties voor de toerzeiler die meer uit de ruimwindse rakken wil halen. Vergelijkbaar met de Red Line Serie voor racers, bieden we ook in de Blue Line symetsiche en a-symetrische voorzeilen, ontworpen om optimaal te presteren op verschillende koersen. Tot aan Code Zeros’s aan toe! Graag overleggen we met u welke zeilen optimaal aansluiten bij uw wensen.

Standaard specificaties:

  • Radial gesneden
  • Driedubbel gestikt op elke naad
  • Versterking van de hoekpunten
  • Nylon or Dacron leech tapes
  • High-tenacity luff lines for larger sails
  • Roestvrijstaal ringen waar nodig

Opties:

  • Tekening of opdruk naar keuze
  • Haal-lijn voor gemakkelijker binnenhalen

Afwerking en accessoires:

Teamwork Sailmakers past uw zeil aan aan uw wensen en werkt het zodanig af dat het past bij uw bestaande systemen voor weghalen en zetten. We kunnen u ook van dienst zijn met het aanpassen of leveren van rolsystemen, kokers en haallijnen.